Le am cumparate din 2014, daca mai stiu bine sunt din Olanda. Eu am scos bulbii pana acum, la anul nu-i mai misc. Le ridic doar de pe locul unde sunt pusi provizoriu, adica unde mai modific rondurile.
Multumesc draga mea! Dar nici a ta nu e mai prejoasa! :)
A trecut aproape tot sezonul de gradina. Mai sunt daliiile si crizantemele, si uite, pregatim gradina din nou de iarna! Deja incep planurile pt. primavara! :)
Tare frumoasa este gradina ta, Hilde ! Nu am sa laud ceva anume pentru imi place cu totul. Peste tot ai tot felul de aranjamente delicate, frumoase... Pentru mine esti o florista, un peisagist adevarat :)
Multumesc draga Julia pt. complimente si cuvintele frumoase. Nu sunt florista de meserie chiar daca pe vremuri imi doream aceasta meserie! :) Nu a fost sa fie!
Dar am avut norocul sa obtin o gradina, chiar daca am asteptat mult dupa ea. Imi aranjez gradina in asa fel ca sa fie usor de prelucrat dar sa si-mi infloreasca nonstop cate ceva. Si bine inteles ce-mi place. Ma pasioneaza "jocul" cu aranjamente, cu flori si culori! Combin ce am, incerc noutati, mai "copiez" idei de la voi, ma necajesc daca vremea imi distruge si nu se fac, dar asa e cu gradina. Trebuie sa avem foarte multa rabdare si traim cu speranta ca o buna zi rabdarea va fi rasplatita, si visele noastre de flor bogat se indeplinesc!
Multumesc! Dupa doi ani a inflorist si ranunculus!!! Anul trecut a avut doar cateva frunzulite firave, a fost mult prea fierbinete pt. ele. Le place mai mult racoarea.
Mai se si scot, mai si nu. Multi zic ca sunt foarte rezistenti. Eu nu i-am scos ca am zis ca s-au distrus cu seceta si vara fierbinte din 2015, si uite ca au inflorit din nou. Sunt mult mai rezistenti dacat am crezut. Nici nu-i mai scot! Sper sa am si la anul parte de frumusetea lor! Surpriza!
Hmm, posibil sa se fi uscat de tot, mai ales daca nu au fost udati mai des. Le place umezeala. Poti sa controlezi daca mai e ceva, macar la un bulb? Ca de n-au dat nici o frunzulita nu prea mai sunt sperante. Bafta!
Multumesc! Cu toata frumusetea m-a dezamagit putin. A fost achizitionata ca si soi cu flori duble, dar o iert ca si cu floarea simpla a reusit sa ma convinga. :))
Ma iertati fetelor, dar trebuie sa ma corectez, este intr-adevar Diascia. Am confundat-o cu Nemesia pe care o cumparasem cu cateva zile inainte. Sunt de culoare foarte asemanatoare, e diferenta doar de o nuanta slaba! Cele 2 plante se aseamana foarte mult atat in structura tufei cat si a florului. Eu le difer mai usor dupa frunzis. Nemesia are frunze lunguiete, mai inguste si ascutite la varf, iar Diascia are marunte si mult mai rotunde. Deci Mihaella, ai avut dreptate, floarea cu pricina din poza e Diascia! Scuze!
Multumesc Aurelia! Lalelele sunt pe terminate caci ultimele 2 zile am avut 27°C la umbra, acum isi schimba si gradina garderoba. Polemonium e o noutate, imi place culoarea si floricelele filigrane. :)
Am pus si eu cateva seminte, dar nu mi-au iesit decat 3-4 plantute.Deocamdata sunt mici, nu cred sa mai infloreasca in acest an, dar astept...Imi plac si frunzele lui.
Leandrii rezista si pana la -5/6°C fara problema, amarillysii sunt mai sensibili, mai ales daca au fost peste iarna la caldurica. Poate au scapat totusi cu bine!
Off, Doamne! Mai o saptamana si la mijloc de mai inc-odata! Apoi sa speram ca a trecut gerul. Sa vedem ce ne aduce vara, ce, daca si cum va inflori. In zona noastra se anunta vara racoroasa si foarte ploioasa, tocmai in iunie cand infloresc trandafirii. :((( Asa ca si floril de sezon am planificat mai mult fuchsii, begonii, sporul casei. Fara petunii, gazanii, portulaca si restul care vor toata ziua soare. Ca nu mai sti cum sa faci sa fie bine, trebuie sa fi pregatita de toate!
Si eu tot asa m-am dus ieri in gradina, cu groaza ca ce ma asteapta. Inca nu se vede imic, dar cel tarziu cand se incalzeste din nou, vom vedea daca sunt pagube sau nu. Rabdare si iarasi rabdare! :(
Asta e! Contra naturii n-avem ce face! Se arata un an foarte nasol pt. gradina. Startul cel putin e groaznic! Poate spre vara va fi mai bine, ...daca nu vine fierbinteala si-mi arde tot! Rabdare si iarasi rabdare, ... ca sperante numai sunt! :(((
Azi noapte si dimineata a mai nins cate-o tura. Pare sa se potoleasca putin dar frigul a ramas, ... si va ramane pana la sfarsitul saptamani viitoare! :((( Ce bine ca macar la voi e mai bine!
Este gentiana! Are o culoare foarte intensa, o ador!
N-am nici eu cuvinte cu vremea asta capricioasa! Si eu ma necajesc ca azi dupa masa a nins ore in sir. Incepand de azi noapte pana de 6 Mai se anunta temperaturi intre -2 si +1°C peste nopti si +3 pana +6°C peste zi. Si o singura noapte distruge mult, dar doua saptamani de-a randul, noapte de noapte? Tot ce a lastarit se duce pe rapa! Offf, Doamne ajuta!
Multumesc Flora! Am avut o singura zi calduroasa, cu soare plin, in rest frig de tot. Aceasta saptamana asteptam ger si ninsoare pe toata saptamana. Mi-e groaza ca nimic numai ramane in gradina! :((((
Multumesc Florina! VEzi, a aparut si rosul, numai ca a durat mai mult. Acum stagneaza totul din nou. De ieri noaptea avem temperaturi nocturne intre 0 si -2°C. Mi-e tare frica ca pot sa-mi iau ramas bun de tot ce a lastarit. Au pornit toate, cu greu dar foarte frumos. Iar de acoperit cum sa acoperi gradina toata? Si asa va ramane o saptamana. Jale!
Din pacate incepem deja sa resimtim schimbarile climatice datorita incalzirii globale :-(((
E mai mare jalea ! Va deveni adevarata vorba aceea : primavara anul asta a picat intr-o joi ! :-(((
Urmeaza!!! Am draga lalele muuulte, dar abia acum incep sa se coloreze la varful bobocilor! Azi noapte am avut +1°C, peste zi +15°C. Suntem foarte in urma, cred ca si o luna daca nu mai mult! Suntem cam 600km mai la nord fata de voi, se simte tare diferenta. Anul trecut pe vremea asta au fost lalelele deja pe trecute, dar si am avut calduri din februarie. Anul acesta totul e mai tarziu, vremea ne cere multa rabdare!
Multumesc Daniela! Da, este Aubrieta. Mi-am dorit mult in rosu, ca surpriza am si gasit! Nu e rosu ca sangele ci e un roz inchis spre rosu, depinde si de lumina. La noi in solul nisipos merg foarte bine!
Multumesc foarte mult! Intr-adevar este de muca multa ca din primavara pana in toamna nu se termina, dar cand se vede rezultatul uit de toate, chiar si de durerile de spate. Sunt sigura ca toti iubitorii de gradina gandesc la fel. O singura floricica parfumata sau un singur fruct dulce aromatic te poate determina sa-ti transformi toata gradina, fara sa te gandest la efortul ce trebuie depus! :)))
Nu-mi spune pt ca eu simt ca nu mai termin. M-a pus n....sa plantez trandafiri si in gradina din spate....
Am cateva zile de concediu si imi facusem planuri peste planuri. Se apropie Pastele, zic sa fac curatenie in casa, in gradina, si ce crezi?....PLOUA!!!!!
Multumesc mult! Astept si eu dupa ele, dar sunt mai mult portocalii spre apricot decat roz! Cred ca pozele din reclame sunt foarte "photoshopate"! Sunt si eu cam dezamagita ce priveste colorul, dar mi-e drag si asa de ele. Mai e un soi care e inca in boboci, sa vad acelea ce surpriza imi aduc!?!
Rontuletul se apropie de perfectiune !
Am pus seminte de aubrieta la ghivecele si vad ca au rasarit frumos . Bine ca ai zis ca trebuie si putin nisip, voi adauga la locul definitiv !
Multumesc Flora! Pana ce "perfectiunea" e gata mai e un pic. Dar incet se apropie de opticul din plan.:)))
Ce ma bucur ca ai reusit cu semintele! Vezi ca e usor de tot?! Amesteca neaparat nisip in sol, mai ales daca e lutos greu! Dreneaza bine altfel iti putrezesc plantutele! Sa le vedem inflorite!
Ce amenajari frumoase ai facut!
Narcisele stelate sunt superbe, nu am mai vazut.
La cat e de frumoasa, merita sa pui aubrieta in mai multe locuri. E decorativa si dupa ce se trec florile. La mine, s-a intins in cativa ani si a acoperit cam 1m patrat, o singura tufa. Mi-am pus mai multe soiuri.
Multumesc draga Flora! Sunt de aceeasi parere cu Aubretiea. Am avut doua tufe din anul trecut, in mov deschis si inchis. Cea de culoare inchisa infloreste mai tarziu. Iar ieri am gasit in "rosu" adica mai mult roz inchis spre purpur. Sunt superbe cand infloresc, absolut nepretentioase si chiar dupa flor ramane frunzisul decorativ. Pe an ce se dezmolta sunt tot mai aspectuoase! Numai calitati bune pe toata linia! :))
Multumesc Aurelia! Noi suntem cam cu 3 saptamani in urma, poate si mai mult. Abia acum incepe sa se incalzeasca. Lalelele inca nu infloresc, numai din cele foarte timpurii am avut cateva. Floarea albastra la care te referi e Aubretia. O ador tocmai ca se scurge. Pentru borduri, pereti sau stancarie sunt ideali.
Multumesc!Si mie imi place mult, dar am tot ezitat sa-mi cumpar, fiindca solul meu este foarte dens, lutos si ma gandeam ca nu va merge. Mi-am improvizat o mica zona cu pietre unde am amestecat pamant de gradina cu pietris si mi-am luat doua, sper sa reusesc sa le cresc.
Daca ai sol atat de lutos amesteca cu nisip fin, jumi-juma pentru drenaj, chiar si putin compost poti sa le dai sau pamant de flori, si atunci poti sa pui unde vrei. Sa fie la soare si sa nu stea apa la radacini ca putreszesc. In rest nu au pretentii. Sunt adorabile si se gasesc in mai multe culori. Merita incercat, mai ales ca sunt perene!
Ai vazut la Rodica (primula) ce cascade are din ele?
Ah, da! Sunt superbe!
Ma intreb insa: dupa ce floarea se trece, cum arata planta? De exemplu, am cerastium si imi place cum arata pana infloreste, apoi tufa capata un aspect mai dezlanat...nu mai este deloc aspectuos.
Pai da. Dupa flor se intind ramurile, adica tufa se dezvolta, si pana in toamna se mai vad si ramurile din jos, dar pe mine nu m-a deranjat deloc, frunzisul a fost pana la ger viguros, iar culoarea usor argintie a fost chiar aspectuasa. In rest nici n-am bagato in seama, n-am udat nici la seceta! Tufa a ramas compacta ca si o perna. Nu stiu ce sa zic. Poate plantele mai batrane se destrama mai usor. Sau ai udat? Ca si atunci se intind enorm. Mai da-i o sansa! Daca prea mult s-a intins, incearca sa scurtezi ramurile (dupa flor) sa ramana compact. Si dai mai putina apa sau deloc (sunt de stancarie), iar din ce ai taiat poti sa si inmultesti. Pana la anul isi revine!
Uite, asa arata a mea in toamna, prima tufa joasa dupa Diphladenia:
littlemermaid.sunphoto.ro//2015_-_03_-_Toamna_si_Iarna/104546286 Cerastium se comporta cam la fel, atat ca doreste un pic mai multa apa, dar chiar numai un pic!
O alta solutie ar fi, daca e posibil, sa presari peste ramurile goale un amestec de nisip/compost, sa dea si radacini si si frunzis. Bafta!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.